2012. május 17., csütörtök

15 féle testtípus??

Az interneten szörfölgetve egy érdekes cikkre lettem figyelmes. Gondoltam ér annyit, hogy leírjam nagyjából miről szól. Eddig azért tisztában voltam vele, hogy van pl. alma vagy körte, netán homokóra testalkat vagy típus, de sosem gondoltam, hogy 15 féle van. Az eredeti cikket itt találjátok angol nyelven: http://www.refinery29.com/dresses-for-your-body-type
 
Tavaszi ruhácskák mindenféle alakra

Akkor lássuk...Körte  ha csípőben kicsit erősebb vagy akkor olyan ruhát kell választanod ami kicsit "buggyosabb", illetve nem tapad hozzád deréktól lefelé.

pear shaped Petite vagy kis testalkat- elméletileg hosszú szegélyű(?) vagy rojtokkal ellátott ruhácska a megfelelő.
Petite&CompactFiús testalkat- egy mostanában újra hódító retro trend, az ejtett derekú vagy flapper ruhák mutatnak jól rajtad.
Boyish  Focista lábak- ez lenne a szószerinti fordítás, de gondolom itt inkább a kicsit erősebb, combisabb lányokat érti alatta. Itt aszimmetrikus ruhácskát ajánl ami a lábakról a felsőtestre tereli a hangsúlyt.
SoccerLegs Rövid derekú vagy törzsű lánykáknak A vonalú ruhát ajánlanak.
ShortTorso Homokóra tipusú lányoknak, pedig V kivágású ruha előnyös mindenképpen kihangsúlyozva a vékony derekat.
Hourglass  Sárgarépa (no ezen órákig röhögtem-előre is elnézést kérek aki ide tartozik)-ez azt jelenti, hogy a lábaid a vékonyabbak, vagyis a testednek a keskenyebb része. Itt a laza középhosszú ruhácska a menő, ami legalább térd alatt végződik. (middle calve)
Carrot Busty vagyis a nagyobb keblekkel rendelkező hölgyemények számára legfontosabb a megfelelő melltartó kiválasztása, valamint ezzel összhangban vastagabb pánttal ellátott ruha dukál.
Busty Vállban erős testalkatú nőciknek ideje megmutatni a dekoltázst és olyan ruhát választani, ami enyhén fodros vagy buggyos deréktájt ezzel is mintegy egyensúlyt teremtve a test felső és alsó része között.
SwimmerShoulders Rövid lábú hölgyeknek a maxi ruha előnyös, amit ha mell alatt egy övvel hordunk, meghosszabbíthatjuk a lábainkat.

ShortLegs Ballerina avagy hosszú és nyúlánk testalkatú csajoknak a bohém, fodros kis ruhák állnak jól.
BallerinaBod Alma tipus- laza felső valami érdekes szoknyácskával, ami eltereli a figyelmet a test középső részéről.
Apple  MObama arms a következő, de igazából én nem tartom ezt külön típusnak. A szép kis bicepsszel rendelkező csajszik persze ujjatlan kis ruhákban mutogathatják amijük van. :)
Mobama 


Kisebb mellbőséggel rendelkező nőcik pedig hullámokkal vagy fodrokkal teremthetnek némi volument.
SmallChested


Botticelli féle bombanők pedig rendelkeznek domborulatokkal, de nem igazán a homokóra típushoz tartoznak(gondolom egy kicsit molettebb lánykákról van szó). Nekik a lazán körbetekerős(wrap) fazonú ruhácskák felelnek meg, illetve olyanok amik lazán körbeölelik a testet, követve annak alakját.

BotticelliBabe


Na ti melyik típusba tartoztok? Én valószínűleg az utolsóba vagy esetleg Bögyös. :DD

2 megjegyzés:

  1. Mindig is utáltam, hogy a magazinokban csak ezt a 3 alap típust sorolták fel és adtak hozzá tanácsokat, mivel én pontosan tudtam, hogy egyikbe se tartozom. Nagyon jó cikk volt, most már nagyjából el tudom képzelni az alakomat :D ( mondjuk nem gondoltam, hogy ennyi létezik, de hát amennyi féle ember annyi alkat. :D )

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ez a bejegyzés. :)
    Nem is gondoltam volna,hogy ennyi típus létezik ... :)
    Köszi a tippeket ;)

    VálaszTörlés