2012. március 19., hétfő

Alverde szőlő és avokádó sampon és balzsam


Már többen közületek érdeklődtek az Alverde samponok iránt, hiszen javában dúl a szilikonmentes „őrület”. Megvallom először nem igazán tudtam mit is várjak ezektől a termékektől, hiszen egyaránt olvastam jó és rossz véleményeket, teszteket róluk. Úgy látszik ez a téma megosztja a beauty-bloggerek népes táborát. Csak itt, csak most és csak Önöknek kedves bloggertársadalom abban az egyedülálló lehetőségben lesz részük, hogy elolvashatják a véleményemet! :DD


A csomagolásról csak annyit, hogy mindenki láthatja az üzletben :P és 200 ml sampon illetve balzsam foglal helyet benne.
Illat: szőlő és avokádó   -- kellemes, nem mű illat és megszagolhatjátok lopva, ha a biztonsági épp nem arra néz. :)
Sampon: áttetsző, géles, folyós és folyós (először azt hittem a nagy mínuszokban megfagyott és azért ilyen híg). Használatkor feltűnhet, hogy a szilikonos samponokkal ellentétben nem habzik úgy, mint azt megszoktuk, de ez nem azt jelenti, hogy nem tisztít. Viszont valamivel több kell belőle és természetesen a sampon előbb elfogy mint a balzsam.( Itt ha lehetne javasolnom kedves Alverde csináljatok 250 ml-es sampont és 200-as balzsamot- szerintem ez egy jó arány.)
Balzsam: fehér, krémes- először féltem, hogy ezt nem fogom tudni kimosni a hajamból de nem ez történt.

A hajam nagyon töredezett és hullott is, illetve mindezek mellett még zsírosodott és nagyon hamar lelapult, minden másnap mosni kellett. Növesztés szóba sem jöhetett. Itt megjegyzem, hogy nem festett a hajam, természetes barna és vékonyszálú. Nos valamikor november környékén elkezdtem használni a Macadamia olajat, ami lényeges javulást hozott a hajam életében, de főleg  Ani írásai késztettek arra, hogy próbát tegyek a szilikonmentes hajsamponokkal. Megörültem mikor a listán (amit összeszedett ilyen termékekről) felfedeztem az Alverdét, hiszen elérhető szinte mindenki számára és nem kerül egy vagyonba.
Első pár használat alkalmával valóban kicsit rosszabb lett a hajam, sprődebb és kicsit madárijesztős, de erre számítottam, mert többen is leírták, hogy be fog következni. Nálam olyan 4.-5. alkalomra ez el is múlt. De ami utána következett az nagyon jó volt...
Könnyű kifésülhetőség, kevés gubanc a hajvégeim nem sárgultak ki és nem virágoztak, a haj szálakon láttam, hogy ez nagyon jót tesz nekik. Megerősödött a hajam,  nem lapul annyira és nem kell olyan sűrűn mosni szóval nekem nagyon megérte váltani!
A hajam középhosszú( 45 cm fejtőtől mérve- igen lemértem ((: ) és ez a mennyiség- 200 ml, mivel eleinte másnaponta mostam hajat kb. 1 hónapig elég.- Sokkal több fogy mint szilikonos samponból de még így sem olyan drága.
Nem tudom összehasonlítani más samponokkal mert én másmilyet nem próbáltam hiszen ez után is Alverdét vettem.


kicsit kusza hajvégeim


Annyit elmondhatok, hogy a hajam állapota sokat javult és nem fogok visszatérni  szilikonosra!
Nekem az átmenetre a szőlős nagyon bejött és másnak is javaslom, hogy ezzel kezdje a szilikonmentes életet, mert így talán az a hajszárazság amiről a többiek beszámoltak nem lesz annyira feltűnő. Most viszont, hogy a hajam megjárta a „rehabot” váltottam a Hibiszkuszos samponra és balzsamra aminek ettől könnyebb( tehát nem olyan gazdag vagy vékonyabb?- bár ezt krémekre szokták mondani) mindegy remélem értitek a lényeget.

 Kinek ajánlom:     
  • Aki azon gondolkozik váltson-e szilikonmentesre (IGEN :D)
  • Akinek a hajszerkezete megkívánja a táplálóbb, nehezebb balzsamokat és kíméletesebb samponokat- Gondolok itt: göndör vagy hullámoshajú bloggerinatársakra illetve szerintem a festett hajúaknak is bejönne de ezt nem kérdeztem(esetleg a kommentekbe leírhatnátok!)
  •   A flakonon írja is, hogy igénybevett, töredező hajra!

Kinek nem ajánlom:

  • Vékonyszálú és lelapuló, illetve könnyen zsírosodó hajra (kivétel ha most kezded a szilikomentességet!)
          Nekik inkább a barackos felelne meg illetve a koffeines és olívás –hennás volumenre.



Megpróbáltam mindent leírni ami eszembe jutott, de lehet, hogy valamit kihagytam. A lényeg : különbözőek vagyunk és lehet, hogy valami  megfelel 9 embernek, de a tizediknek nem.
 Igazából ha nem próbálod, nem tudod!


Természetesen ha bármi kérdésetek lenne írjatok!

2 megjegyzés:

  1. Tetszik az írásod :) Énis nemrég váltottam szilikon mentesre, de én az alterra papayás samponnal és barackos balzsammal indítottam. Most van akcióban az alterra összes terméke a rossmannba, jól bevásároltam :D nekem kevésbé zsírosodik a szilikon mentes sampontól a hajam. Előtte 2 naponta hajat mostam most kibír 3-4 napot is :)

    VálaszTörlés